Starter van de week: TopTalents gaat op zoek naar talent rond Deinze

DEINZE – Op 6 januari 2021 bestaat TopTalents uit Deinze 1 jaar. Het bedrijf, gevestigd in de nieuwe industriezone De Prijkels, bestaat uit drie powervrouwen die samen meer dan 50 jaar expertise kunnen voorleggen in de HR-wereld. Je kan er terecht voor werving & selectie, assessments & motivatie onderzoek en algemene HR ondersteuning.

Oprichter en zaakvoerder Sabine Vanovenberghe (53) startte haar carrière bij Adecco, waar ze de laatste 15 à 20 jaar instond voor rekrutering en selectie voor verschillende kantoren. “Ik was verantwoordelijk voor rekrutering van gekwalificeerde bedienden in sales en marketing en had een ploeg van ongeveer 10 mensen onder mij”, vertelt Sabine. “Ik heb daar heel graag gewerkt, maar eind vorig jaar besliste ik om op mezelf te starten. Voornamelijk omdat ik geloof in kleinschaligheid en nauwe samenwerking met de klanten. Met TopTalents willen we geen doorgeefluik zijn van cv’s maar echt intensief met de dossiers bezig zijn.”

Groot netwerk

Sabine vestigde zich met TopTalents centraal op de industriezone De Prijkels en nam Anne van Gerwen meteen mee aan boord. “Anne heeft meer dan 20 jaar ervaring in de sector. We werken dan ook al bijna 10 jaar samen.” Inmiddels sloot ook Katrien Neerinckx aan bij het team als Talent Scout. Dankzij haar achtergrond in marketing kan zij ook het social media verhaal coveren. TopTalents doet aan werving en selectie, voert selectietesten en assessments uit en maakt persoonlijkheidsrapporten op. Ten slotte kan je er ook terecht algemene HR ondersteuning.

“Klanten vragen vaak wat onze expertise is.”, zegt Sabine. “Ik denk dat we vooral een meerwaarde kunnen bieden doordat we intensief zoeken op vraag van de klant en bijna elke keer opnieuw from scratch beginnen om een kandidaat te vinden. Gelukkig hebben we doorheen de jaren een gigantisch netwerk opgebouwd en heel wat contacten gelegd met zowel kandidaten als klanten waar we geregeld op kunnen terugvallen.”

Hobbelig maar succesvol jaar

Dat 2020 een speciaal jaar geweest is, is het understatement van de eeuw. Ook voor TopTalents was het een hobbelig parcours. Toch is Sabine tevreden: “We konden mooie resultaten neerzetten en hebben intussen meer dan 30 starters kunnen genereren. Zo mogen we reeds namen als USFloors, Moments Furniture en Aleetoe tot onze klanten rekenen. Ook verschillende bedrijven gevestigd op De Prijkels zoals Mistral Home, Bucomat, Dematra en PlasTec deden al beroep op ons”, aldus Sabine. “We plaatsen vandaag voornamelijk marketing en salesprofielen, maar konden ook al heel wat logistieke en technisch administratieve functies invullen. We werken vooral op het sub level, zijnde master en bachelor niveau met ervaring.”

Rond de kerktoren

Voorlopig bedient TopTalents in hoofdzaak klanten binnen een straal van 30km rond Deinze. “Ik ken de regio zeer goed en heb er een sterk netwerk. Natuurlijk droom ik ervan om nog meer collega’s te kunnen aanwerven en eventueel ooit een tweede kantoor te openen in West-Vlaanderen, maar ik geloof erin dat er genoeg te doen is rond je kerktoren”, vindt Sabine. “Voor mij zijn intensieve samenwerkingen met tevreden klanten belangrijker dan de grote aantallen. Zo heb ik enkele klanten waarvan bijna alle bedienden door ons aangebracht zijn en die we dus door en door kennen. Hoe groter je regio is, hoe minder je je klanten en kandidaten persoonlijk kan kennen.”

Het logo van TopTalent is trouwens niet voor niets een trapje. “Wij gaan door waar anderen stoppen”, zegt Sabine. “Als wat de klant ons vraagt realistisch haalbaar is, gaan we door tot we het vinden. Zo zijn er soms dossiers waar we lang op werken, maar uiteindelijk vinden we de perfecte kandidaat wel. Mijn belangrijkste drijfveer is de klanten tevreden stellen. Daar doe ik het echt voor!”

Op December 2, 2021